Kostpolitik

Vi har sammen med bestyrelsen lavet en kostpolitik, der i videst muligt omfang tager hensyn til og har respekt for, at alle familier er forskellige og har egen "kost-historie". Bestyrelsen har taget initiativ til en frugtordning i børnehaven, som man kan tilmelde sig, når barnet starter i børnehaven


Det er forældrenes ansvar, at lære deres barn, at spise sundt og varieret, så barnet får de vitaminer og proteiner, der er nødvendigt for både vækst og velvære.

Børnehaven er medansvarlig, i det omfang det er muligt, i at bevidstgøre og påvirke både børn og forældre til gode kostvaner ligeledes i f.m. de måltider vi tilbereder og spiser i børnehaven.
• Vi serverer morgenmad, cornflakes og havregryn til de børn, der kommer inden kl. 7.30, og som ikke har spist hjemme.
• Der serveres mælk til madpakken. Til formiddagsmad og eftermiddagsmad serverer vi vand.
• Ud fra den betragtning, at børn har brug for mange måltider, må de spise deres medbragte formiddagsmad eller en mad fra madpakken ca. kl. 9.00. Her opfordres forældrene til at sende brød eller frugt med.
• I det daglige og til maddag snakker vi med børnene om, hvad der er sund kost og hvad der er godt for kroppen.
• Vi har p.t. en forældrebetalt frugtordning, hvor børnene hver eftermiddag får tilbudt forskellige slags frugt og brød i en eller anden variant.
• Når stuerne har maddag, fællesspisning i børnehaven o.a., serveres der som hovedregel den samme mad for alle.
• Hvis der er lægelige, religiøse, kulturelle eller andre begrundelser for at børn ikke må få den samme kost som de øvrige børn, er vi behjælpelige med dette. Alternativ kost skal medbringes af forældrene ligesom forældrene har ansvaret for at meddele deres forbehold til personalet.
• Vi har faste spisetider, hvor vi spiser samlet, med vægten lagt på socialt samvær, ofte med dialog omkring sund og usund mad, hvor maden kommer fra, samt processen fra jord til bord, økologi og miljø m.m.
• Børnene inddrages i borddækning og evt. andre praktiske gøremål omkring måltiderne.
• Vi vægter god bordskik, såsom at vaske hænder inden vi spiser, vente på tur, spise den mad færdig, man er begyndt på, og rydde op efter sig, når man er færdig.
• Fødselsdage; Til børnefødselsdage opfordrer vi til at begrænse mængden af søde sager – snak med personalet, når det bliver aktuelt eller se de enkelte stuers kontrakter, hvor der står hvordan de ønsker at fejre fødselsdagene.